Phenianul reitereaza ca nu va renunta la armele nucleare: SUA nu ar trebui sa se gandeasca la denuclearizarea Coreei de Nord inainte ca intreaga lume sa fie denuclearizata
Coreea de Nord - intr-un gest ce ar putea insemna o posibila aplanare a tensiunilor sporite din ultimele saptamani in Peninsula Coreeana - a oferit joi Statelor Unite si Coreei de Sud o lista de conditii pentru reluarea negocierilor, intre care se numara inclusiv eliminarea sanctiunilor impuse de Natiunile Unite.
Insa Statele Unite au afirmat ca asteapta "semnale clare" ca Phenianul va renunta la activitatile nucleare militare.
"Statele Unite nu ar trebui sa se gandeasca la denuclearizarea Coreei de Nord inainte ca intreaga lume sa fie denuclearizata", a scris sambata ziarul oficial nord-coreean Rodong Sinmun.
"Pot exista negocieri intre Republica Democrata Populara Coreea (numele oficial al Coreei de Nord, n.r.) si SUA pe tema dezarmarii, dar nu pe tema denuclearizarii", a mai scris ziarul nord-coreean.
Coreea de Nord a semnat in 2005 un acord prin care se angaja sa abandoneze toate programele nucleare in derulare, pentru a primi in schimb beneficii economice si diplomatice, insa ulterior a dat inapoi. Regimul nord-coreean sustine acum ca armele sale nucleare sunt un lucru de pret la care nu vor renunta niciodata.
Phenianul a efectuat al treilea test nuclear al sau in luna februarie, fapt ce a declansat noi sanctiuni din partea ONU, care la randul lor au dus la o intensificare a amenintarilor belicoase proferate de Nord la adresa Coreei de Sud si Statelor Unite.
Secretarul de Stat american John Kerry a vizitat luna aceasta China, Coreea de Sud si Japonia, pentru discutii cu privire la Coreea de Nord, si a insistat asupra interesului sau de a fi gasita o solutie diplomatica la tensiunile din peninsula.
El a declarat ulterior, in cadrul unei audieri in Senatul american, ca lista de conditii prezentata de Coreea de Nord a fost "macar un inceput de initiativa", dar a adaugat ca aceasta "nu este, in mod evident, acceptabila si trebuie sa avansam".
Ziarul nord-coreean Rodong Sinmun a notat ca afirmatiile SUA privind un dialog nu sunt "nimic altceva decat retorica".
- +2 (4 voturi)Regim dement (Duminică, 21 aprilie 2013, 0:07) Daniels22026 [utilizator]China ar trebui sa-si asume responsabilitatea, negocierile si actiunile periodice violente ale Coreii de Nord. Chinezii au tolerat o asemenea monstruozitate de tara la granita, s-au complacut in fratia ideologica. Acum sa se spele pe cap cu regimul dement de la Phenian.raspunde trimite
- +1 (1 vot)va recomand (Duminică, 21 aprilie 2013, 13:50) ala_ [utilizator]http://documentare.digitalarena.ro/cea-mai-mare-bomba-din-istorie-2011/raspunde trimite
- 0 (0 voturi)Tare! (Duminică, 21 aprilie 2013, 22:17) Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui ala_Interesant film!raspunde trimite
-

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”