Ambasadorul ceh in Statele Unite ale Americii a postat vineri un mesaj pe site-ul ambasadei in care subliniaza ca Republica Ceha, tara membra a Uniunii Europene, este diferita de Cecenia, regiunea separatista rusa cu populatie predominant musulmana. Ambasadorul s-a aratat ingrijorat de faptul ca multi utilizatori ai site-urilor de socializare au confundat cele doua tari, afirmand ca cei doi suspecti in cazul dublului atac cu bomba din Boston, de origine cecena, ar proveni din Cehia.

"Pe masura ce ies la iveala mai multe informatii despre originea presupusilor atacatori, constat cu ingrijorare, pe platformele de social media, o neintelegere cu privire la acest lucru. Republica Ceha si Cecenia sunt doua entitati foarte diferite - Republica Ceha este o tara central-europeana; Cecenia este parte a Federatiei Ruse", arata ambasadorul ceh la Washington, Petr Gandalovič.

Dupa ce s-a aflat vineri ca familia celor doi suspecti, Tamerlan si Djohar Tsarnaev, este originara din Cecenia, mai multi utilizatori Twitter au postat mesaje in care confunda Cecenia cu Republica Ceha, informeaza CNN.