Familia franceza formata din sapte persoane, dintre care patru copii, rapita in februarie in nordul Camerunului de gruparea islamista nigeriana Boko Haram, a fost eliberata, au anuntat autoritatile franceze si cameruneze, citate de AFP.

Ostaticii francezi, rapiti in urma cu doua luni, sunt sanatosi si in siguranta, a precizat presedintia franceza, care a adaugat ca ministrul afacerilor externe Laurent Fabius s-a deplasat "imediat la fata locului".

"Am discutat cu ei la telefon. Sunt extrem de fericiti si in forma buna", a declarat Fabius.

Acesta a precizat ca ostaticii au fost eliberati in noaptea de joi spre vineri "intr-o zona intre Nigeria si Camerun".

Presedintia cameruneza a anuntat vineri dimineata eliberarea celor sapte ostatici.

"Dl. Tanguy Moulin-Fournier, sotia sa Albane, fratele ei si patru copii sunt sanatosi si in siguranta", a precizat presedintia cameruneza.

Tatal, mama si cei patru copii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani locuiau din 2011 la Yaounde, unde barbatul era angajat al grupului GDF Suez. Cyril Moulin-Fournier, fratele lui Tanguy, care locuieste in Spania, venise in vizita.

Ei au fost rapiti in nordul Camerunului, unde vizitau un parc national.

Grupul care i-a rapit si-a revendicat apartenenta la secta islamica Boko Haram, activa in nordul Nigeriei, o zona zguduita de mai multi ani de atentate si asasinate, reprimate in sange de fortele de securitate nigeriene.

In doua videoclipuri, difuzate in 25 februarie si 18 martie, rapitorii cereau, in schimbul francezilor, eliberarea membrilor sectei inchisi in Nigeria si in Camerun.