Presedintele SUA, Barack Obama, a participat joi, la Boston, la o ceremonie in memoria victimelor atentatului dublu de la maraton: un copil de 8 ani, o studenta chinezain varsta de 23 de ani si o tanara in varsta de 29 de ani, transmite AFP. Potrivit Mediafax, la finalul slujbei religioase, Obama a sustinut un discurs ocazie cu care a declarat ca intreaga tara este alaturi de familiile celor trei persoane decedate si promitand ca America nu se teme si nu se va lasa intimidata.

"Cei vinovati vor fi gasiti; ii vom aduce in fata justitiei si in vom trage la raspundere; Dumnezeu nu ne-a parasit", a spus Obama imediat dupa slujba oficiata in memoria victimelor.

"Boston o fi orasul vostru, dar noi, poporul american, il revendicam si noi... Unul dintre motivele pentru care Boston este atat de cunoscut este pentru ca si-a deschis inima spre lume. Suntem toti alaturi de voi, pentru ca Boston este si orasul nostru iubit", a adaugat Obama.

"Poate ca ne-am dezechilibrat si am cazut putin la maraton. Dar ne vom ridica si vom incheia crosul", a promis Obama.

"Rugaciunile noastre sunt indreptate cartre familia Lu, din China, care si-au trimis fiica aici pentru ca ea sa profite de tot ce poate oferi acest oras. O studenta in varsta de 23 de ani departe de casa..." a declarat Michelle Obama dupa slujba religioasa sustinuta la catedrala Sfanta Cruce din Boston.

"Durerea familiei sale si a prietenilor ei aflati de ambele parti ale oceanului ne reaminteste de umanitatea care ne uneste", a adaugat presedintele american Barack Obama.

Presedintele le-a adus omagiu pe rand celor trei victime ale atentatelor comise pe 15 aprilie la maratonul din Boston: Martin Richard, in varsta de opt ani, Krystle Campbell, 29 de ani, si studenta chineza Lu Lingzi, in varsta de 23 de ani.

Lu Lingzi era studenta la Universitatea din Boston. O alta tanara din China, studenta la aceeasi universitate, a fost ranita in atentatul de luni. Ea a iesit din coma si starea ei a inceput sa se amelioreze, au anuntat medicii de la spitalul unde tanara este internata.

Sute de oameni s-au reunit in Catedrala Stanta Cruce din Boston, situata la un kilometru si jumatate de locul unde au avut loc atentatele de la maraton, soldate trei morti si 180 de raniti.