Pavel Durov, fondatorul celui mai cunoscut site de socializare din Rusia, este anchetat de politie
Potrivit RIA Novosti, fondatorul VKontakte, in varsta de 28 de ani, ar fi fost implicat intr-un accident de circulatie in Sankt Petersburg, pe data de 5 aprilie. Presa rusa a relatat ca un agent de circulatie a fost accidentat, aproape de sediul companiei, de o masina Mercedes de culoare alba. Autovehicolul ar fi fost condus de Durov iar soferul a parasit locul accidentului, sustine presa rusa. Politia a confirmat ca a efectuat perchezitiile insa a refuzat sa comenteze cu privire la natura anchetei.
Pavel Durov neaga ca ar fi implicat in incident. Purtatorul de cuvant al fondatorului VKontakte a declarat ca Durov nu detine masina si ca merge cu metroul.
"Munceam (...) si dintr-o data au aparut, fara sa zica nimic, 20 de barbati in haine de piele", a scris pe pagina sa Nikolai Durov, fratele lui Pavel Durov si co-fondator al VKontakte. "Ma intreb ce cautau. Sau poate aduna informatii si pun microfoane", a mai scris Nikolai Durov.
Autoritatile au deschis un dosar de atac asupra unui ofiter de politie, pedeapsa maxima pentru o astfel de infractiune fiind de 5 ani de inchisoare cu executare.
VKontakte este cel mai popular site de socializare din Rusia (200 milioane de utilizatori), depasind Facebook in preferintele rusilor.
In decembrie 2011, in timpul manifestatiilor anti-Kremlin dinaintea alegerilor parlamentare din Rusia, VKontakte a refuzat sa dea curs unei solicitari din partea autoritatilor de a sterge conturile unur grupuri din Opozitie, printre care si cel al blogger-ului si activistului politic Alexei Navalny.
Durov a povestit ca autoritatile "i-au ordonat" sa stearga conturile. "Nu stiu cum ne va afecta acest lucru, dar ne pastram pozitia. VKontakte este o companie 100% apolitica. Nu sustinem nici Puterea, nici Opozitia, nici vreun partid politic anume", declara Pavel Durov la acea vreme.
Autoritatile ruse au inceput recent o campanie impotriva site-urilor care ofera un forum de dezbatere Opozitie. Parlamentul rus a adoptat legi care faciliteaza inchiderea site-urilor considerate extremiste sau daunatoare minorilor.
Potrivit AFP, comitetul rus de ancheta a anuntat joi ca a deschis o noua ancheta, de aceasta data pentru escrocherie, impotriva opozantului numarul unu al presedintelui Vladimir Putin, Alexei Navalny. Este a cincea ancheta care il vizeaza, activistul riscand in acest dosar o pedeapsa de 10 ani de inchisoare cu executare. Navalny denunta o comanda a Kremlinului pentru a-l reduce la tacere.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Rusul in schimb, idealist si probabil lipsit de simtul practic comercial si politic al evreului, a inteles gresit menirea pentru care Zuckerberg a construit Facebook, iar acum are probleme din cauza asta. Daca ar fi pus VKontakte in slujba regimului Putin, ar fi primit tot atatea medalii ca Zuckerberg.