Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a denuntat miercuri dublul atentat de la Boston, acuzand in acelasi timp abordarea "contradictorie" a Statelor Unite in fata terorismului, scrie AFP.

"Republica islamica Iran, adepta a logicii islamice, este impotriva oricarui atentat si crima impotriva nevinovatilor, fie ca este vorba de Boston, Pakistan, Afghanistan sau Siria", a spus Khamenei, intr-un discurs postat pe site-ul sau, leader.ir.

"Abordarea Statelor Unite si a altor presupusi aparatori ai drepturilor omului este contradictorie cand este vorba de uciderea persoanelor nevinovate", considera ayatollahul, in acest discurs adresat personalului si familiilor armatei iraniene.

Ei "pastreaza tacerea cand este vorba despre uciderea persoanelor nevinovat in Pakistan, in Afghanistan, in Irak si in Siria dar fac mult zgomot pentru cateva explozii in Statele Unite", a adaugat acesta.

Doua bombe amplasate in apropierea liniei de sosire a celebrului maraton din Boston au ucis trei persoane si au ranit peste 180 luni, iar presedintele american Barack Obama a denuntat un "act terorist (...) odios si las".

Teheranul si Washingtonul, care nu mai intretin relatii diplomatice din 1979, au pararei divergente in ceea ce priveste situatia din Siria, Iranul calificand drept "teroristi" rebelii care lupta impotriva presedintelui Bashar al-Assad, a carui plecare este reclamata de Statele Unite.