Un terminal al Aeroportului LaGuardia, din New York, a fost evacuat marti din cauza unui pachet suspect, au anuntat reprezentanti ai Autoritatii Portuare din New York si New Jersey, citati de Bloomberg. Un alt incident a avut loc pe Aeroportul Logan, din apropiere de Boston, unde un avion a fost oprit la sol si este verificat, relateaza presa americana citata de Mediafax.

Steve Coleman, purtatorul de cuvant al Autoritatii Portuare, a precizat ca la fata locului au fost trimise serviciile de urgenta ale institutiei si o echipa de genisti a Departamentului de Politie din New York. Potrivit unor surse citate de CBS, au fost evacuate etajele superioare ale terminalului central.

Decizia a fost luata in contextul in care autoritatile din New York sunt in stare de alerta in urma atentatelor comise luni la maratonul din Boston.

UPDATE Tot marti, un avion a fost oprit la sol pe Aeroportul Logan, din apropiere de Boston. Aeronava apartine companiei US Airways si venea de la Philadelphia, avand escala la Boston. Potrivit presei americane, in unul din bagajele de la bordul aparatului a fost auzit un zgomot ciudat, astfel ca aeronava este verificata.

Conform altor surse, avionul ar apartine companiei American Airlines si a fost retinut pentru ca la bord ar fi doi vorbitori de limba araba care par suspecti.