Cel putin cinci persoane, printre care si trei adolescenti, au murit si alte cateva persoane au fost ranite, duminica dimineata in Belgia, intr-un accident de autocar, informeaza AFP. Vehiculul transporta adolescenti ucraineni si rusi, a anuntat politia, citata de presa locala.

Accidentul s-a produs in jurul orei 06:30 pe o autostrada, pe sensul de mers catre Anvers, in nordul tarii, a anuntat politia, citata de agentia Belga.

Potrivit posturilor de televiziune RTL si RTBF, vehiculul inmatriculat in Polonia transporta adolescenti ucraineni si rusi cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani.

Trei adolescenti, soferul autocarului si un insotitor au murit, potrivit ultimului bilant citat de presa locala.

In jur de 12 persoane ranite grav au fost transportate catre diverse spitale din regiune. Pasagerii care nu au fost raniti in accident au fost transferati intr-o cazarma de pompieri din apropiere.

Circumstantele accidentului nu sunt cunoscute pana la aceasta ora. Presa locala a relatat ca, la circa 10 km distanta de Anvers, autocarul a deviat de la traiectorie, a derapat lovind parapetul si s-a rasturnat in afara carosabilului.

Niciun alt vehicul nu a fost implicat in accident. Nu au fost identificate urme de franare pe carosabil, ceea ce ar putea indica ca soferul ar fi adormit la volan.