​Muzeul Luvru este inchis temporar miercuri din cauza unui protest al angajatilor exasperati de faptul ca, in ultimul timp, hotii de buzunare s-au inmultit si sunt tot mai agresivi, noteaza AFP. Unii agenti de securitate au declarat ca le este si frica sa vina la munca din cauza bandelor organizate de infractori si cerinta este ca prezenta politieneasca sa fie mai importanta.

Pe site-ul muzeului un mesaj ii avertizeaza pe internauti ca din cauza unor circumstante exceptionale, muzeul este inchis

La Luvru lucreaza in total cam 1.000 de agenti de securitate, din care 470 sunt prezenti zilnic. AFP citeaza o angajata care spune ca, desi mereu au fost hoti de buzunare la Luvru, dat fiind ca e un loc plin de turisti, de un an si jumatate infractorii sunt mai agresivi, mai multi si nimic nu ii poate opri.

Recent, din cauza unui cuplu care a "controlat" la buzunare numerosi turisti, o sala a trebuit sa fie evacuata si s-a starnit un scandal.

Conducerea muzeului parizian a cerut inca de la final de 2012 intariri pentru a tine pasul cu asaltul hotilor de buzunare, iar miercuri circa 100 de angajati au fost primiti pentru discutii la Ministerul Francez al Culturii.

Unul din delegati a declarat ca o parte dintre agenti vin cu frica la munca fiindca bandele organizate sunt foarte agresive si ii ameninta.

Celebrul muzeu primeste 10 milioane de vizitatori pe an.