Trupul neinsufletit al fostului premier britanic Margaret Thatcher a fost luat din Hotelul Ritz din centrul Londrei, unde a murit luni, la varsta de 87 de ani.

Presa din Marea Britanie scrie ca, putin dupa miezul noptii trecute, o furgoneta a unei firme de pompe funebre a preluat sicriul argintiu in care se afla trupul neinsufletit al fostei "Doamne de Fier" si s-a indreptat spre un loc necunoscut.

Margaret Thatcher a locuit in hotelul de lux de 5 stele din luna decembrie a anului trecut cand a fost externata din spital.

O sursa din hotel a povestit pentru publicatia britanica The Mirror ca multi angajati nici nu stiau ca Margaret Thatcher era cazata la Ritz. Ea nu a fost vazuta niciodata sa ia masa in restaurantul hotelului, probabil din cauza starii sale precare de sanatate.

Funeraliile, cu onoruri militare depline, vor avea loc la Catedrala Saint Paul, pe 17 aprilie, a anuntat Downing Street. Nu vor fi funeralii de stat pentru ca, cu exceptia lui Winston Churchill, acestea au fost rezervate reginelor si regilor.

Dupa ceremonia publica va urma incinerarea, cu caracter privat.

Margaret Thatcher a fost prima femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii si a condus tara timp de 11 ani, din 1979 pana in 1990.