Activiste ale grupului Femen au perturbat vizita presedintelui rus Vladimir Putin la salonul Industriei din Hanovra, pe care l-a inaugurat alaturi de cancelarul german Angela Merkel, scrie AFP. Patru tinere cu sanii goi au incercat sa se apropie de Putin in timp strigau "Fuck dictator!", sub privirile amuzate ale lui Putin.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acesta se afla alaturi de Angela Merkel la standul constructorului german de automobile Volkswagen, in compania presedintelui grupului, Martin Winterkorn, cand s-a produs incidentul.

Protest cu sanii goi in fata lui Vladimir Putin si Angela Merkel 1

Protest cu sanii goi in fata lui Vladimir Putin si Angela Merkel 1

Foto: Facebook

Duminica seara, cancelarul german ii ceruse lui Vladimir Putin sa ofere "o sansa organizatiilor non-guvernamentale si multiplelor asociatii despre care noi stim in Germania ca sunt un motor al inovatiei".

Propunerile sale erau o aluzie sa perchezitiile efectuate in Rusia la mai multe organizatii internationale, printre care si fundatii politice germane, provocand iritarea partenerilor Moscovei.

Asociatia de militante feministe Femen, infiintata in Ucraina, manifestase saptamana trecuta impotriva islamismului in fata unor moschei si reprezentante diplomatice tunisiene din caputalele europene.

In cursul diminetii, Merkel si Putin depusesera coroane de flori intr-un cimitir din apropierea Hanovrei, unde sunt ingropate 386 de victime ale nazismului, dintre care 154 de rusi, asasinati de Gestapo in 1945.