In Bulgaria a inceput o perioada de trei zile de rugaciuni speciale la solicitarea presedintelui tarii, in urma unui val de sinucideri de pesimism national, scrie BBC. Aceasta decizie vine dupa ce sapte oameni si-au dat foc, protestand impotriva saraciei si coruptiei. Cinci dintre ei au murit, alti doi au fost grav raniti.

Liderii religiosi de la mai multe culte religioase - crestini ortodocsi, catolici, armeni, protestanti, musulmani si evrei - au cazut de acord sa tina slujbe speciale vineri, sambata si duminica.

Apelul facut de presedintele Rosen Plevneliev survine dupa saptamani de proteste nationale impotriva facturilor la electricitate, saracie si coruptie, proteste care au dus in februarie la demisia guvernului.

Seful statului a indemnat oamenii sa "se roage pentru a se pune capat sinuciderilor si pentru a trece de criza cu rabdare si demnitate".

"Bulgari, avem nevoie de mai multa credinta si speranta in buna-starea noastra si in succes. Pentru a depasi greutatile, trebuie sa invatam cu totii lectiile si sa credem mai mult. Credinta ne-a protejat natiunea de-a lungul veacurilor. Si acum ne va ajuta sa credem in puterea si viitorul nostru".

Spitalele de stat au inceput sa ofere consiliere psihologica gratuita cetatenilor la inceputul saptamanii. In afara cazurilor de auto-incendiere, circa 200 de oameni s-au sinucis anul acesta, potrivit Centrului de Sanatate Nationala.