O explozie de gaz a provocat vineri moartea a 28 de persoane intr-o mina de carbune din nord-estul Chinei, au anuntat sambata autoritatile citate de agentia oficiala Xinhua (China Noua). Alti 30 de mineri au fost salvati, informeaza Mediafax. Accidentul a survenit in aceeasi zi cu o grava alunecare de teren care a distrus o intreaga latura a muntelui dintr-o zona de exploatare miniera in Tibet, ingropand sub pamant 83 de persoane de care inca nu se stia nimic sambata.

Explozia de gaz a avut loc intr-o mina de carbune din Babao la situl Baishan, in provincia Jilin, a precizat purtatorul de cuvant al serviciilor de securitate ale provinciei, a adaugat Xinhua.

Operatiunile de salvare s-au incheiat iar cauzele accidentului urmeaza sa fie determinate, a anuntat purtatorul de cuvant.

Mina apartine companiei de stat Tonghua Mining Group, a transmis Xinhua.

Accidentul de la mina de carbune a survenit in aceeasi zi cu alunecarea de teren care a a prins in subteran cel putin 83 de persoane intr-o zona miniera din Tibet de care inca nu se stia nimic sambata. O zona de circa 3 kilometri lungime, cu un volum de doua milioane de metri cubi, a alunecat pe o panta, ingropand 83 de mineri. Accidentul s-a petrecut in comitatul Maizhokunggar din Lhassa, capitala regionala a Tibetului, vineri, in jurul orei 06:00 (24:00 ora Romaniei),