Un imigrant din Republica dominicana ce locuieste in New Jersey (estul Statelor Unite) a castigat 338 de milioane de dolari la loteria americana, unul dintre cele mai mari castiguri din istoria jocului, potrivit Mediafax.

Biletul castigator a fost cumparat de Pedro Quezada, in varsta de 44 de ani, care locuieste in Passaic, un oras de 70.000 de locuitori situat la aproximativ 25 de kilometri de New York, au anuntat marti autoritatile.

"Viata mea s-a schimbat. Sunt un om norocos pentru ca vorbesc mereu despre Dumnezeu si pentru ca el este mereu prezent in sufletul meu", a declarat castigatorul marti dupa-amiaza in cadrul unei conferinte de presa. "Viata mea se va schimba puternic cu atatia bani, insa inima mea nu se va schimba", a asigurat Pedro Quezada, proprietarul unui magazin alimentar gestionat de unul dintre copii sai.

Conform loteriei Powerball, acesta ar trebui sa obtina in total intre 152 si 221 de milioane de dolari dupa plata impozitelor federale si locale.

Quezada, sosit in Statele Unite la varsta de 26 de ani, casatorit si tatal a cinci baieti, se afla luni in magazinul de unde cumparase biletul cand a descoperit ca detinea numerele castigatoare, conform presei locale.

Cel mai mare castig oferit de loteria americana s-a ridicat la 640 de milioane de dolari si a fost impartit de trei jucatori in martie 2012.