Coreea de Nord a plasat armata sa in pozitie de lupta mmarti si a cerut unitatilor speciale "strategice" sa se pregateasca de eventuale lovituri impotriva SUA, insulelor Guam si Hawaii in Pacific, a anuntat agentia oficiala nord-coreeana, potrivit AFP.

"Comandamentul armatei poporului coreean declara ca toate trupele de artilerie, inclusiv unitatile strategice cu rachete si unitatile de artilerie cu raza lunga trebuie sa fie in alerta si gata de lupta", potrivit KCNA.

Aceste unitati trebuie sa fie pregatita sa atace "toate bazele militare americane in regiunea Asia-Pacific, inclusiv continentul nord-american, Hawaii si Guam", precum si Coreea de Sud, a adaugat comandamentul, in comunicatul transmis de KCNA.

In ciuda testului cu racheta din 12 decembrie, expertii considera ca Phenianul este departe de a stapani tehnica necesara pentru a lansa o rachet intercontinentala, capabila sa loveasca Statele Unite.

Hawaii si Guam sunt de asemenea considerate a fi prea departe pentru rachetele cu raza medie dezvoltate de Coreea de Nord, care insa pot atinge Japonia si Coreea de Sud.