Autopsia corpului disidentului rus Boris Berezovski, gasit mort in sudul Angliei, a dezvaluit ca probabil a decedat prin spanzurare, potrivit unei surse din politia britanica.

"Luni a fost facuta autopsia corpului cetateanului rus in varsta de 67 de ani Boris Berezovski, descoperit mort sambata la resedinta sa din Ascot, in sudul Angliei, a informat un comunicat al politiei.

"Rezultatele autopsiei efectuate de un medic legist din Ministerul de Interne au dezvaluit cauzele decesului compatibile cu o spanzurare. Practicianul nu a gasit semne ale unei lupte" inainte de deces, precizeaza comunicatul.

Urmeaza sa fie facute alte teste, inclusiv toxicologice, dar rezultatele nu vor fi cunoscute decat peste cateva saptamani, a mai precizat politia.

Miliardarul rus Boris Berezovski, vechi opozant al presedintelui rus Vladimir Putin, a murit sambata, in locuinta sa din Anglia, in circumstante misterioase, considerate "inexplicabile" de catre politia britanica ce ancheteaza cazul. Avocatul sau rus a afirmat ca acesta s-a sinucis.

Un amic al lui Berezovski, omul de afaceri Demian Kudriavtsev, a dezmintit in schimb ca magnatul ar fi putut sa-si puna capat zilelor: "Nu, nu e vorba de asa ceva! Nimeni nu stie ce s-a intamplat. Nu exista niciun indiciu aparent de sinucidere, urme de injectii sau de ingestie de medicamente", a declarat acesta agentiei RIA Novosti.