Una dintre limuzinele blindate ale presedintelui SUA, Barack Obama, s-a defectat in Israel pentru ca a fost alimentata cu motorina in loc de benzina, relateaza postul israelian Channel 2, citat de Mediafax.

Masina fusese adusa in Israel pentru vizita presedintelui american, dar, miercuri dimineata, a fost alimentata cu motorina, desi are motorul pe benzina.

Conform presei israeliene, limuzina a fost alimentata cu motorina si, datorita amestecului cu benzina care mai era in rezervor, a putut pleca de la aeroport dar s-a defectat in drumul spre Ierusalim. Barack Obama nu se afla in masina in momentul incidentului.

Potrivit ziarului Maariv, o alta limuzina prezidentiala americana a fost adusa din Iordania vecina, unde Obama se va afla peste doua zile.

Barack Obama a fost intampinat miercuri pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv de premierul israelian Benjamin Netanyahu si de presedintele Shimon Peres.

Proprietarul unei companii locale de tractari auto, Moti Matmon, a declarat, conform BBC, ca a fost solicitat de Consulatul american din Ierusalim pentru a transporta vehiculul. "Mi-au spus ca este masina lui Obama, dar nu mi-au spus ce s-a intamplat", a explicat el.