Noul guvern al premierului de dreapta Benjamin Netanyahu a obtinut, luni seara, votul de investitura al parlamentului israelian (Knesset), cu o larga majoritate, informeaza AFP.

Din cei 120 de parlamentari, 68 au votat pentru acest guvern de coalitie format in urma alegerilor legislative din 22 ianuarie, iar 48 au votat impotriva, restul neparticipand la vot.

Ceremonia de investire a Cabinetului Netanyahu, dominat de dreapta nationalista si in care lobby-ul colonistilor a castigat in influenta, are loc cu doua zile inainte de o vizita istorica a presedintelui american Barack Obama in Israel.

"Principala prioritate a noului guvern este apararea si securitatea statului si a cetatenilor sai", a declarat prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu in timpul ceremoniei de investire, mentionand "amenintari foarte grave" venite, potrivit lui, din Iran si Siria.

Multumind alegatorilor, Netanyahu a dat asigurari ca Israelul este pregatit "sa aiba negocieri cu un partener palestinian dispus sa faca acest lucru cu buna credinta", adaugand ca aceasta disponibilitate trebuie sa fie "reciproca".

Dupa 40 de zile de tratative intense, Netanyahu a anuntat duminica seara componenta noului sau cabinet, format din 22 de ministri, inclusiv premierul, si 8 viceministri.