Statele Unite nu vor fi un obstacol in calea tarilor europene care doresc sa livreze arme rebelilor sirieni, a declarat luni secretarul american de stat John Kerry, citat de AFP.

"Presedintele Obama a spus clar ca Statele Unite nu vor fi un obstacol in calea tarilor care au luat decizia de a furniza arme (rebelilor), fie ca este vorba de Franta, Marea Britanie sau altele", a spus el, in fata ziaristilor.

Franta si Marea Britanie au solicitat recent ridicarea embargoului UE pentru a putea furniza arme fortelor de opozitie din Siria.

Barack Obama "crede ca trebuie schimbate datele pentru presedintele Assad", a spus John Kerry, dupa o intalnire cu omologul sau australian Bob Carr.

Secretarul de stat a repetat ca presedintele american "evalueaza si va continua sa evalueze toate optiunile suplimentare disponibile pentru atingerea acestui obiectiv".

Statele Unite au furnizat asistenta umanitara rebelilor sirieni, refuzand pana in prezent sa livreze si arme.

"Assad primeste ajutor de la iranieni, primeste ajutor de la elemente legate de al-Qaeda, primeste ajutor de la Hezbollah si, deschis, asistenta lui parvine via Rusia", a continuat Kerry.