Un asasin profesionist albanez, care a evadat anterior de doua ori de la o inchisoare de maxima securitate din Atena, in 2006 si 2009, a luat sase ostatici intr-o noua incercare de a scapa din penitenciar, anunta Mediafax, citand presa internationala. Alket Rizaj a luat ostaticii sambata, la Inchisoarea Malandrino, in centrul Greciei, iar potrivit unor informatii acesta este inarmat cu grenade si explozibili. Fotografii realizate cu telefonul mobil surprind un barbat alaturi de alte sase persoane, dintre care unii par sa fie ofiteri de la inchisoare.

In urma esecului unor negocieri, membri ai unui comando grec ar fi reusit sa elibereze un ostatic. In cursul acestei operatiuni ar fi fost utilizate fumigene, porivit site-ului publicatiei Parapolitika. De asemenea, potrivit agentiei AP, politia a lansat substante chimice, "la intervale neregulate", in interiorul inchisorii.

Rizaj cere o masina la bordul careia sa paraseasca inchisoarea, potrivit unor oficiali greci. Fotografiile cu presupusii ostatici au fost trimise unui post albanez de televiziune de catre un detinut a carui identitate nu a fost dezvaluita.

Rizaj, care a fost condamnat in doua randuri pentru crima, a evadat in iunie 2006 si februarie 2009 de la Inchisoarea de maxima securitate Korydallos din Atena. El a evadat de fiecare data cu ajutorul unui elicopter si impreuna cu Vassilis Paleokostas, un jefuitor de banci.

Albanezul a fost capturat din nou in noiembrie 2009, cand a fost gasit in compania unei prietene la o proprietate in apropiere de localitatea Marathon. Directorul si inspectorul Inchisorii Korydallos au fost concediati dupa a doua evadare.