Principalul acuzat in dosarul violului colectiv al unei studente din India, care a bulversat tara in decembrie anul trecut, s-a spanzurat in celula sa, au declarat luni, pentru AFP, oficiali ai inchisorii si din politie.

"Da, a murit", a spus un responsabil al inchisorii Tihar din New Delhi, intrebat despre soarta lui Ram Singh, banuit ca ar fi fost conducatorul grupului de barbati acuzat de un viol colectiv al unei tinere, care a murit cateva zile mai tarziu, in urma ranilor.

Potrivit unui oficial din politie, care a preferat sa-si pastreze anonimatul, barbatul de 35 de ani s-a spanzurat in cursul diminetii, la ora locala 05,15 (23,45 GMT), in celula sa in care statea singur.

Ram Singh, al carui frate este si el inculpat in acest dosar, era detinut in inchisoarea de inalta securitate Tihar si a aparut de mai multe ori in fata tribunalului, pentru a raspunde acuzatiilor de crima, viol si rapire, pentru care risca pedeapsa cu moartea.

El era soferul autobuzului in care tanara de 23 de ani a fost incatusata, alaturi de prietenul ei, in 16 decembrie.

Singh si un grup de prieteni bausera mult in cursul serii si luasera un autobuz - pe care muncea ca sofer - pentru a traversa orasul noaptea.

Barbatii au batut-o pe tanara, au violat-o si torturat-o, dupa care a aruncat-o, impreuna cu prietenul ei, pe trotuar. Femeia a murit 13 zile mai tarziu, intr-un spital unde fusese internata.

Aceasta tragedie a bulversat India, tara in care politia si justitia sunt acuzate ca trateaza prea usor scandalurile de violenta sexuala.