Fostul presedinte american Bill Clinton a cerut vineri Curtii Supreme sa abroge o lege pe care chiar el a promulgat-o in 1996 si care defineste casatoria ca fiind o uniune intre un barbat si o femeie, calificand-o drept "discriminatorie", relateaza AFP.

Bill Clinton a semnat aceasta "Lege pentru apararea casatoriei" (legea DOMA - Defense of Marriage Act), dupa adoptarea ei in Congres de catre o larga majoritate, crezand ca aceasta va impiedica adoptarea unui alt text de lege care sa vizeze interzicerea definitiva a casatoriei intre persoanele de acelasi sex, a explicat el intr-un editorial publicat vineri in Washington Post.

"Cand am semnat aceasta lege, am inclus un enunt cu avertismentul: 'adoptarea acestei legi, in pofida retoricii aprige si uneori dezbinatoare, nu trebuie inteleasa drept un pretext pentru discriminare'", a evocat el.

"Recitind aceste cuvinte astazi, imi dau seama acum ca, mai rau decat un pretext pentru discriminare, legea este ea insasi discriminatorie. Ar trebui abrogata", a aratat fostul presedinte democrat.

Curtea Suprema urmeaza sa examineze pe 27 martie aceasta lege federala, care interzice practic uniunea homosexuala.

La fel ca si administratia Obama, Bill Clinton considera legea DOMA neconstitutionala, intrucat aceasta interzice cuplurilor homosexuale casatorite in mod legal in noua din cele 50 de state americane si in capitala federala Washington sa beneficieze de aceleasi avantaje federale de care se bucura cuplurile casatorite heterosexuale.