Hugo Chavez a murit in urma unui atac de cord survenit si pe fondul cancerului de care suferea, a declarat seful pazei fostului lider venezuelean. El a dezvaluit si care au fost ultimele cuvinte ale lui Chavez: "Nu mai putea vorbi, dar a articulat cu buzele . Pentru ca si-a iubit tara, s-a sacrificat pe el insusi pentru tara", a declarat generalul Jose Ornella pentru Associated Press. Acesta a petrecut ultimii doi ani alaturi de Chavez, inclusiv ultimele ore din viata acestuia.

Fostul lider venezuelean s-a luptat in ultimii ani cu un cancer in regiunea pelviana si suferise, in decembrie, a patra interventie chirurgicala. Chavez, in varsta de 58 de ani, a revenit la Caracas in urma cu doua saptamani si a fost internat imediat in spitalul militar din capitala dupa ce a fost spitalizat timp de doua luni la Havana, unde a suferit, in decembrie, a patra operatie.

Hugo Chavez a murit marti seara, decesul sau fiind anuntat la o emisiune la postul national de televiziune. Mii de venezueleni au iesit in strada atat in capitala Caracas cat si in alte orase ale tarii dupa aflarea vestii.

Chavez urma o cura de chimioterapie foarte puternica si tratamente complementare.

Vicepresedintele venezuelean Nicolas Maduro i-a acuzat, marti, intr-un discurs televizat, pe "dusmanii istorici" ai tarii ca ar fi provocat cancerul de care sufera presedintele Hugo Chavez si a anuntat expulzarea unui atasat militar al ambasadei SUA, suspectat de conspiratie, relateaza AFP.

Sicriul cu trupul neinsufletit al presedintelui venezuelean Hugo Chavez a fost depus si deschis, miercuri, la Academia Militara din Caracas, unde a fost realizata o capela pana la funeraliile sale prevazute pentru vineri.