Coreea de Nord a amenintat joi ca va lansa un "atac nuclear preventiv", fara a preciza tinta, in timp ce Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite urmeaza sa se reuneasca in decursul zilei pentru a consolida sanctiunile impotriva Phenianului, dupa cel de al treilea test, informeaza AFP.

"In timp ce Statele Unite vor cauta sa inceapa un razboi nuclear, fortele noastre armate revolutionare isi rezerva dreptul de a lansa un atac nuclear preventiv", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe, citat de agentia oficiala KCNA.

Ministrul a avertizat totodata ca un al doilea razboi coreean este "inevitabil", dupa administratia de la Washington si si cea de la Seul au refuzat sa anuleze exercitii militare comune programate pentru saptamana viitoare.

Coreea de Nord a amenintat marti cu denuntarea acordului de armistitiu semnat in 1953 pentru a pune capat Razboiului coreean invocand tensiuni puternice provocate de testele nucleare recente si manevrele militare comune desfasurate de sud-coreeni si americani, informeaza AFP.