Organizatorii ungari ai unui mars planuit pentru 9 martie la Budapesta, in timpul unei vizite a premierului Victor Ponta, au anuntat ca renunta la protest, de teama serviciilor secrete romane, potrivit site-ului Politics.hu.

Unul dintre organizatori, Magyar Nemzet, a declarat vineri ca serviciile secrete ale Ungariei au avertizat organizatorii ca "anumite grupuri" vor sa strice protestul.

Ponta se va afla in Budapesta pentru a participa la evaluarea facuta de presedintele Partidului Socialist, Attila Mesterhazy.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca pe 9 martie va efectua o vizita la Budapesta, la invitatia Partidului Socialist ungar, prilej cu care va discuta si despre tensiunile aparute intre Romania si Ungaria.

Primul-ministru a afirmat ca scandalul privind arborarea steagului secuiesc pe cladirea Parlamentului ungar a aparut in context electoral. El a mentionat ca, potrivit noii legi ungare, cetatenii de etnie maghiara din tari ca Romania si Slovacia vor putea vota pentru prima data prin corespondenta la alegerile parlamentare care au loc anul viitor in Ungaria.

"Sigur, nu las lucrurile cand se intervine prea mult si stiu sa le opresc. Dar mai vreau sa fac un lucru pe care nu l-a facut nici un prim-ministru roman: eu pe 9 martie voi fi la Budapesta la invitatia Partidului Socialist ungar ca sa discutam despre faptul ca intre poporul ungar, poporul roman, poporul slovac, sarb nu exista niciun fel de problema reala, cu atat mai mult cu cat suntem toti cetateni europeni si ca politica extremista si demagogica - si FIDESZ nu e cel mai extremist au Jobbik, care e mai rau, este de fapt cel care foloseste in mod fals aceste provocari intr-o Europa in care vrem sa traim altfel", a spus Ponta.

El a afirmat ca vrea sa le aminteasca autoritatilor de la Budapesta ca in urma cu cativa ani "intre Guvernele din Romania si Ungaria exista o colaborare normala, ca intre tari europene".