Complicele adolescentului roman arestat in Japonia pentru uciderea unei tinere japoneze, un japonez in varsta de 18 ani, s-a predat politiei si a fost arestat, duminica, sub suspiciunea de crima si jaf.

Dupa ce s-a predat sambata, in jurul orei 23.00 (16.00 ora Romaniei), japonezul fara domiciliu fix a recunoscut uciderea tinerei Arisa Yamada, in varsta de 22 de ani. "Am injunghiat-o. Voiam bani", le-ar fi spus el anchetatorilor, relateaza Japan Times, in editia electronica, citat de Mediafax.

Tanarul a afirmat ca a aruncat doua cutite de bucatarie, despre care se crede ca sunt armele crimei, pe un teren parasit in timp ce fugea de la locul crimei. Politia a confiscat si ceea ce pare sa fie poseta victimei si o agenda, in locuinta unui prieten la care statea tanarul, in Hino, in vestul Tokyo.

Suspectul le-a spus politistilor ca a fugit spre o statie din apropiere dupa ce a injunghiat-o pe Yamada si a luat un tren catre gara Hino, joi dimineata. El s-a ascuns la locuinta prietenului sau.

Celalalt suspect, un roman in varsta de 17 ani, a fost arestat in ziua incidentului si a recunoscut, de asemenea, ca a injunghiat-o pe Yamada. Numele lor nu pot fi facute publice deoarece sunt minori.