Prima reuniune a cardinalilor pentru pregatirea Conclavului care il va alege pe succesorul lui Benedict al XVI-lea va avea loc luni, ora 08:30 GMT (ora 10:30 la Bucuresti), a anuntat Vaticanul citat de presa internationala.

Reuniunea pregatitoare de luni se tine cu usile inchise. Cardinalii vor discuta despre probleme actuale ale Bisericii Catolice si vor stabili profilul dorit al viitorului conducator al catolicilor.

Cardinaliiau continuat sasoseascaduminicala Roma pentru aparticipa la aducanrea de luni. Ei vor pregatialegereacelui de-al 266-lea Papa. Deocamdata nu este stabilita data exacta a Conclavului in care va fi ales si nici nu exista un favorit clar pentru functia de Suveran Pontif.

Cardinalul Crescenzio Sepe, arhiepiscop de Napoli, anuntase acum doua zile ca luni, 4 martie, s-ar putea stabili

data Conclavului care il va alege pe succesorul Papei Benedict al XVI-lea.

Benedict al XVI-lea a emis acum o saptamana un decret care ii autorizeaza pe cardinali sa organizeze mai devreme conclavul care ii va alege succesorul.

Potrivit Constitutiei apostolice, conclavul se poate reuni abia dupa minumum 15 zile dupa ce scaunul de la Vatican ramane "vacant", adica dupa 28 februarie cand Papa a renuntat la Pontificat. Noile masuri luate de Benedict presupun ca prin vot cardinalii vor putea decide devansarea conclavului pentru a-i permite noului Papa sa pregateasca sarbatorirea Pastelui catolic la 31 martie, o zi foarte importanta pentru 1,2 miliarde de oameni.