Autoritatile vamale cehe au anuntat marti ca au capturat in urma cu o zi, pe aeroportul din Praga, 31 de kilograme de cocaina, captura valorand aproximativ 60 de milioane de coroane cehe (2,3 milioane euro) si fiind gasita in bagajele a trei cetateni olandezi, pasageri ai unei curse ce venea din Republica Dominicana, transmite AFP.

"Este vorba, fara indoiala, de cea mai importanta captura de droguri" de pe aeroportul din Praga, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al serviciilor vamale cehe, Jiri Bartak.

Cei trei olandezi, doi barbati cu varste de 73 de ani si 21 de ani si o femeie de 49 de ani, in prezent plasati in detentie la Praga, s-au imbarcat in avion la Punta Cana, in Republica Dominicana.

In valizele lor, agentii vamali au descoperit in total 25 de pachete de pudra alba, care, in urma unei prime analize chimice, s-a dovedit a fi cocaina.

Autoritatile vamale au decis sa efectueze un control detaliat al bagajelor acestora in urma "unor informatii obtinute in timpul zborului", a mentionat purtatorul de cuvant, care a refuzat insa sa ofere mai multe detalii.