Carl Pistorius, fratele de 28 de ani al atletului paralimpic Oscar Pistorius, este la randul sau inculpat pentru omucidere voluntara dupa ce a lovit si ucis o femeie aflata pe o motocicleta in 2008, a precizat familia intr-un comunicat, potrivit AFP.

Acesta urma sa fie judecat joi, in acelasi timp in care Oscar Pistorius comparea in fata unui tribunal din Pretoria pentru a-si solicita eliberarea pe cautiune dupa ce si-a ucis prietena, Reeva Steenkamp, la primele ore ale diminetii de Sfantul Valentin, insa audierea a fost amanata pentru luna viitoare.

"Carl regreta profund accidentul. Analizele de sange facute de politie au demonstrat ca nu era sub influenta alcoolului, ceea ce arata ca este vorba de un tragic accident pe sosea", se arata in comunicat.

Avocatul sau Kenny Oldwage, care face aprte si din echipa lui Oscar, a spus ca este sigur ca va fi achitat.

Oscar Pistorius a fost eliberat vineri dupa-amiaza contra unei cautiuni de un milion de ranzi (85.000 de euro), dupa ce a comparut timp de patru zile in fata unei instante din Pretoria.

Atletul este inculpat pentru uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp, asupra careia a tras patru gloante de 9 mm in primele ore ale diminetii de 14 februarie, si a fost convocat in fata justitiei la 4 iunie.