Un miting de sustinere a premierului demisionar Boiko Borisov se desfasoara joi in fata cladirii Parlamentului din Sofia. Potrivit datelor oficiale, la actiune ar lua parte circa 7.000 de persoane. Agentiile de stiri anunta insa in jur 2.000, 3.000 de persoane. Novinite descrie actiunea drept "un miting in stilul pro-Putin".

Dupa ce demisia in bloc a Guvernului GERB (de centru-dreapta) a fost aprobata de Parlamentul bulgar cu 209 voturi "pentru", 5 "impotriva" si o abtinere, Borisov si ministrii bulgari au venit in mijlocul multimii. Borisov s-a adresat sustinatorilor, multumindu-le si cerandu-le sa nu recurga la violenta.

Parlamentul bulgar a aprobat joi, in urma dezbaterilor din plen, demisia in bloc a Guvernului GERB, informeaza agentia Novinite. Demisia a fost aprobata cu 209 voturi in favoare, 5 voturi impotriva si o abtinere.

Presedintele Rosen Plevneliev va acorda luni mandatul de a forma un nou guvern partidului GERB, cel mai mare din Parlament, . In cazul unui esec sau refuz al GERB, mandatul va fi acordat celorlalte partide parlamentare. Liderii principalelor partide au anuntat deja ca vor refuza mandatul de a forma un nou guvern, caz in care Bulgaria se va pregati pentru alegeri anticipate, probabil la sfarsitul lunii aprilie.

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a anuntat miercuri in parlament demisia guvernului sau, in urma protestelor la nivel national impotriva preturilor la electricitate. "Avem onoare si demnitate. Poporul este cel care ne-a incredintat puterea, astazi i-o dam inapoi.

Dupa doua zile de proteste violente, manifestatiile au continuat miercuri impotriva preturilor mari la electricitate, dar la scara mai mica. Novinite precizeaza ca protestele de miercuri au fost pasnice, nefiind raportate incidente violente