Directorul Titan, Maurice "The Grizz" Taylor, a confirmat miercuri, pentru AFP, ca a trimis o scrisoare in termeni "nu foarte roz" ministrului Redresarii productiei, Arnaud Montebourg, in care afirma ca refuza sa reia negocierile pentru preluarea uzinei de anvelope Goodyear din Amiens in conditiile in care nu se poate solicita singurei firme care vrea sa bage bani in aceasta uzina sa discute mai intai cu sindicatele.

Morry Taylor este poreclit "The Grizz" de analistii de pe Wall Street pentru stilul sau dur de negociere, sustine site-ul Titan, in timp ce Wikipedia afirma ca porecla vine de la bruschetea afirmatiilor sale.

"I-am scris o scrisoare, nu era o scrisoare in termeni foarte roz, nu era o scrisoare catre prietena mea, vorbim de afaceri", a afirmat Maurice Taylor, intr-o convorbire telefonica cu ziaristul AFP.

"Mi-a scris (...) spunandu-mi: 'Vrem sa relansam negocierile. I-am zis: 'Sunteti nebuni'", a adaugat Taylor, afirmand ca nu sunt posibile negocieri. "Suntem singurii din lume care vrem sa bagam bani in uzina".

"Noi avem carnetul de cecuri si voi ne spuneti ca trebuie mai intai sa ne intalnim cu sindicatele? (...). Sunteti nebuni", a repetat acesta.

"Saptamana de lucru pentru un muncitor francez este de 7 ore platite pe zi. Isi iau pranzul si fac pauze timp de o ora, lucreaza trei ore si timp de alte trei ore se aseaza si discuta", a continuat seful Titan.

El a criticat guvernul francez care "autorizeaza importul de anvelope chinezesti mai ieftine dar nu are dreptul sa exporte anvelope in China".

"In scurt timp, in Franta (nu vor mai fi locuri de munca) si toata lumea isi va petrece ziua asezata la cafenea si band vin rosu", a concluzionat el.

Arnaud Montebourg a afirmat miercuri ca ii va raspunde in scris directorului Titan International, care a renuntat sa preia uzina de anvelope Goodyear din Amiens-Nord dupa ani de negocieri fara succes.

Reprezentantul sindicatului CGT, majoritar in uzina Goodyear din Amiens-Nord, Mickaël Wamen, a denuntat o "insulta totala", apreciind ca Maurice M. Taylor este aproape de "azilul psihiatric".