Procurorul Gerrie Nel, care se ocupa de cazul Oscar Pistorius, a contrazis versiunea prezentata de atletul paralimpic, afirmand ca un martor l-a auzit pe sud-african certandu-se in mod violent cu prietena sa Reeva Steenkamp, in noaptea in care aceasta a fost ucisa, relateaza AFP. Mai mult, un martor a declarat ca a auzit impuscaturi, tipete de femeie, apoi alte impuscaturi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pistorius declarase ca in seara respectiva cei doi s-au inteles bine si s-au culcat in jurul orei 22.00. Un detectiv a declarat in cadrul audierilor de miercuri ca politia a gasit doua recipiente cu testosteron si ace in dormitorul lui Pistorius, potrivit Reuters.

UPDATE Audierile au fost amanate pentru joi.

Sportivul a afirmat ca nu s-a trezit decat cu putin timp inainte evenimentelor si ca a tras in usa de la baie pentru ca ii era teama ca intrase un hot in casa si ca prietena lui se afla in pat, in camera fiind bezna.

"Victima era imbracata in momentul impuscaturilor", a subliniat procurorul, care l-a acuzat pe Pistorius ca a deschis "focul deliberat inspre toaleta de la o distanta de 1,5 metri". "A tras direct catre baie, in directia chiuvetei", a spus el.

Iubita lui Pistorius purta pantaloni scurti albi si un top negru si era acoperita cu prosoape in momentul in care au ajuns echipele medicale, potrivit procurorului. "Cand deschizi usa, wc-ul se gaseste in stanga. Trebuie deci sa te intorci putin si sa tragi dintr-un anumit unghi pentru a nimeri toaleta", a precizat anchetatorul Hilton Botha, care a prezentat un plan al locului. El a explicat ca a ajuns la ora 04:15, joi, in dimineata de Sfantul Valentin, cand fostul top model era deja moarta, ceea ce confirma varianta lui Pistorius care sustine ca a murit in bratele lui.

In plus, a fost gasit un pistol calibrul 38, pentru care Pistorius nu are permis, infractiune pentru care va fi anchetat.

Potrivit anchetatorului, Steenkamp a fost atinsa de trei gloante - unul in cap sub urechea dreapta, unul in cotul drept si unul in soldul drept. De asemenea, in baie au fost gasit doua telefoane mobile, care nu fusesera folosite in dimineata incidentului.

Apararea solicita eliberarea sub cautiune a lui Pistorius, afirmand ca moartea a fost un accident, in timp ce procurorii spun ca a fost vorba de crima cu premeditare. Audierile ar putea continua pana vineri, potrivit Parchetului.

Reeva Steenkamp a fost incinerata la Port Elizabeth.