Sud-africanul Oscar Pistorius, intrat in istorie ca primul atlet paralimpic care a participat si la Jocurile Olimpice (Londra 2012), si-ar fi ucis joi dimineata iubita in locuinta sa din Pretoria, pentru ca a crezut ca era un hot, scrie cotidianul Beeld, citat de AFP. Barbatul de 26 de ani cu proteze in locul ambelor picioare a fost arestat joi dimineata de politie si ulterior pus sub acuzare pentru crima si va fi prezentat in fata instantei vineri. Audierea va incepe la ora 07.00 GMT. Politia a precizat ca barbatul de 26 de ani, care a fost retinut, a fost pus sub acuzare pentru crima. El si victima, Reeva Steenkamp, erau singuri in casa la momentul producerii incidentului. In plus, un politist a declarat ca politia avea cunostinta de incidente domestice intre Oscar Pistorius si logodnica sa. Tatal lui Pistorius a declarat ca se afla in stare de soc si inca nu au informatii. "Singura persoana care ne poate spune ce s-a intamplat este Oscar insusi".

HotNews.roFoto: Hotnews

Iubita lui Pistorius, pop modelul Reeva Steenkamp, 29 de ani, a fost imaginea Avon Africa de Sud si a lucrat cu FHM, Toyota, Clover si alte companii. Potrivit paginii sale de Facebook, era absolventa de drept.

Potrivit politiei citate de presa locala, iubita lui Pistorius a fost impuscata in cap si in brat si a decedat pe loc.

"Am gasit la fata locului un pistol de 9 mm. Un barbat de 26 de ani a fost retinut", a precizat politia, citata de Reuters, refuzand sa dea numele suspectului sau al victimei.

Victima, in varsta de 30 de ani, a fost lovita de 4 gloante si a murit pe loc."Primele cercetari arata ca victima era iubita acuzatului", a precizat un purtator de cuvant al politiei.

Pistorius este primul atlet cu dizabilitati caruia i-a fost permis sa participe la Jocurile Olimpice, atat in 2008 la Beijing, cand insa nu s-a calificat, cat si la Londra 2012, unde a reusit sa se califice in semifinalele probei de 400 m.

La Jocurile Paralimpice din Londra a castigat 3 medalii - doua de aur (400 m si 4x100 m) si una de argint (200 m).

El alearga cu proteze din fibra de carbon asemanatoare unor lame, ceea ce i-a adus numele de "Blade Runner", nascandu-se fara peroneu la ambele picioare.