UPDATE 3 Agentia de Situatii de Urgenta a raportat ca bilantul victimelor se ridica acum la cinci. Guvernatorul regiunii declarase anterior ca este vorba de cel putin patru decese.

UPDATE 1 Un avion de linie Antonov AN-24 s-a prabusit miercuri, in timp ce incerca sa aterizeze fortat in apropiere de Donetk, in estul Ucrainei, provocand moartea a cel putin 4 pasageri din cele 45 de persoane aflate la bordul aeronavei, a declarat guvernatorul local pentru presa ucraineana, relateaza AFP.

UPDATE 2 Potrivit agentiei Interfax, pasagerii aeronavei erau suporteri ai echipei de fotbal Sahtior Donetk care se deplasau la Donetk pentru meciul dintre echipa amintita si Borussia Dortmund.

Unul dintre supravietuitori a declarat pentru Interfax ca toti pasagerii erau suporteri care au mers la la Donetk pentru a urmari meciul de miercuri. O sursa din interiorul clubului Donetk a confirmat informatia pentru AFP.

"Majoritatea pasagerilor au fost salvati. In acest moment, avem patru morti", a declarat guvernatorul regiunii Donetk, Andrei Chichatski.

"Se vede inca o persoana sub daramaturi, insa nu stim deocamdata daca e in viata sau nu. Mai avem o persoana pe care o cautam", a adaugat guvernatorul

Potrivit aceleiasi surse, in accident ar fi fost ranite circa doisprezece persoane.

O sursa din politia locala a raportat anterior trei decese, precizeaza AFP.

Purtatorul de cuvant al Agentiei pentru Situatii de Urgenta, Volodimir Ovsianik, a declarat pentru AFP ca la bordul aeronavei se aflau 45 de persoane. Agentiile de presa raportasera anterior ca ar fi vorba de 36 de pasageri, plus echipajul.

Potrivit purtatorului de cuvant, aeronava companiei Ioujnye avialinii, care efectua un zbor intern de la Odessa (sud) catre Donetk, a suferit avarii dupa ce incepuse procedurile de aterizare.

Nu este clar deocamdata daca avionul a iesit de pe pista sau a aterizat fortat pe camp, la circa 700 de metri distanta de pista aeroportului.

Mass-media locala informeaza ca in momentul accidentului in zona aeroportului era o ceata densa.