Uniunea Europeana a inghetat circa 900 milioane euro in fonduri europene alocate Poloniei pentru construire de drumuri, din cauza unor suspiciuni de frauda comisa de contractori, a declarat un purtatorul de cuvant al Comisiei, potrivit Reuters.

Viceministrul pentru Dezvoltare regionale din Polonia, Adam Zdzieblo, a declarat ca decizia este "complet de neinteles" si se bazeaza pe presupuneri indoielnice.

Oficiali polonezi au declarat ca fac tot ce le sta in putinta pentru a descoperi frauda suspectata. Comisia a declarat ca a actionat dupa ce Polonia a lansat o ancheta referitoare la acuzatii potrivit carora exista un cartel ce tin preturile fixe, format de companiile ce liciteaza pentru contracte de constructie de drumuri.

Au fost acuzate 11 persoane, intre acestia aflandu-se sefi de firme de constructie si un fost director al agentiei de stat pentru drumuri.

Un purtator de cuvant al procuraturii din Varsovia a declarat ca 10 sefi de companii, polonezi si straini, risca pana la 3 ani de inchisoare, pentru ca ar fi convenit sa isi imparta intre ei trei contracte de constructie de drumuri.