Guvernatorul Bancii Centrale a Greciei, Giorgos Provopoulos, a promis ca Atena va rambursa cele 230 de miliarde de euro primite de la Uniunea Europeana si FMI, conform cotidianului Suddeutsche Zeitung, citat de AFP.

"Inteleg ingrijorarile contribuabililor europeni, dar pot sa va spun un lucru: de aceasta data, guvernul va obtine rezultate. Tara se transforma. Europenii isi vor recupera banii. Grecii, inclusiv politicienii, au inteles ca aceasta este ultima sansa pentru Grecia", a spus Provopoulos.

Seful Bancii Centrale a recunoscut ca aplicarea reformelor structurale in tara sa a fost deficitara in anumite perioade din trecut, constituind o "grava eroare".

Supusa din 2010 unui program dur de austeritate in schimbul unor credite de la UE si FMI, Grecia nu a reusit sa isi respecte integral angajamentele, in special pe cele cu privire la reducerea deficitului bugetar.

Guvernul Samaras a anuntat, la 22 ianuarie, ca deficitul bugetar pe 2012 va fi de 15,7 miliarde de euro, respectiv 8,1% din PIB, usor mai ridicat decat cel stabilit cu creditorii sai.