Fathi Shihab-Eddim, un consilier al presedintelui islamist egiptean Mohamed Morsi, a catalogat Holocaustul drept o "farsa" organizata de serviciile secrete americane, afirmand ca evreii despre care se spune ca au fost omorati de nazisti au fost mutati in Statele Unite, relateaza postul american Fox News, citat de Mediafax.

"Mitul Holocaustului este o industrie inventata de America", a declarat Fathi Shihab-Eddim, consilier al presedintelui egiptean responsabil de numirea membrilor consiliilor de administratie ale publicatiilor de stat din Egipt.

"Serviciile secrete americane, in cooperare cu statele aliate in al II-lea Razboi Mondial, au creat Holocaustul pentru a distruge imaginea inamicilor germani, pentru a justifica razboiul si masivele distrugeri militare, victimele civile si atacurile nucleare de la Hiroshima si Nagasaki", a spus Shihab-Eddim cu ocazia Zilei de comemorare a Holocaustului.

Aproximativ sase milioane de evrei au fost ucisi de nazisti in al II-lea Razboi Mondial.

Afirmatiile consilierului prezidential egiptean reprezinta un semnal de alarma pentru relatiile dintre Israel si Egipt, tara condusa de o administratie islamista dupa inlaturarea regimului Hosni Mubarak, care avea relatii bune cu statul evreu.

Efraim Zuroff, directorul Centrului Simon Wiesenthal, sprecializat in combaterea antisemitismului si negationismului, afirma ca declaratiile reflecta o atitudine periculoasa, dar specifica tarilor arabe. "Tristul adevar este ca aceste opinii sunt relativ comune in lumea araba, fiind rezultatul ignorantei si atitudinilor negationiste ale guvernelor", a spus Zuroff.