Marea Britanie nu vrea sa intoarca spatele Europei, ci dimpotriva, a declarat joi, la Davos, premierul britanic David Cameron, a doua zi dupa controversatul sau discurs in care a anuntat ca, daca este reales, va organiza un referendum pentru a decide daca regatul ramane sau nu in Uniunea Europeana, scrie AFP.

"Nu este vorba de a intoarce spatele Europei, ci dimpotriva. Este vorba de a stii cum sa ajungem la o Europa mai competitiva, mai deschisa si mai flexibila, si sa asigura locul Marii Britanii in sanul sau", a afirmat Cameron, in cadrul celui de-al 43-lea Forum Economic Mondial (WEF).

Premierul britanic a explicat ca doreste sa negocieze un nou acord cu Uniunea Europeana, care "sa functioneze pentru Marea Britanie" si care sa fie acceptat de cetatenii britanici.

"Nu este doar bine pentru Regatul Unit, este de asemenea necesar pentru Europa", a argumentat acesta.

Cu atat mai mult cu cat "Europa este in curs de a fi depasita in competitia mondiala si neglijata de investitori, si este timpul sa o facem un motor pentru crestere, si nu o sursa de costuri pentru lumea afacerilor si de plangeri din partea cetatenilor nostri", a mai spus acesta.

David Cameron s-a angajat miercuri, sub presiunea euroscepticilor, sa organizeze pana la finele lui 2017 un referendum legat de apartenenta Regatului Unit intr-o Europa reformata in prealabil, suscitand ingrijorare in randul partenerilor sai europeni.