Nicolas Sarkozy se pregateste sa se mute la Londra, unde intentioneaza sa creeze un fond de investitii in valoare de un miliard de euro, scrie site-ul de investigatii Mediapart, foarte critic la adresa fostului presedinte al Frantei.

"Potrivit informatiilor Mediapart, si de care are cunostinta si Brigada Financiara, Nicolas Sarkozy pregateste in secret constituirea unui fond de investitii, cu ajutorul lui Alain Minc", un francez caruia i s-a reprosat in mai multe randuri prezenta in diverse consilii de administratie.

"Doreste sa adune un miliard de euro si urmareste sa se stabileasca la Londra. Anchetele noastre au dezvaluit tranzactii conduse de fostul sef de stat, care se expune la grave conflicte de interese. Daca acest proiect se concretizeaza, ar semnifica faptul ca Nicolas Sarkozy ar putea sa abandoneze politica", noteaza site-ul citat.

Mediapart este site-ul de stiri care a aruncat in aer lumea politica din Franta, dupa ce a afirmat, in 2010, ca Liliane Bettencourt, detinatoarea imperiului L'Oreal, ar fi finantat ilegal mai multe personalitati ale dreptei franceze, printre care ministrul Eric Woerth si presedintele Nicolas Sarkozy.

In 2013, acest site a mai declansat un scandal in clasa politica, dupa ce l-a acuzat pe ministrul delegat pentru Buget, Jerome Cahuzac, ca a detinut un cont nedeclarat in Elvetia, bazandu-se in mod special pe o conversatie inregistrata in care un barbat, considerat a fi Cahuzac, vorbeste despre contul sau.

Ministrul a "negat in bloc si in detaliu" acuzatiile.