​Luarea de ostatici in masa din Algeria a fost revendicata, duminica, de un jihadist veteran - Mokhtar Belmokhtar - în numele Al-Qaida, el cerand Occidentului sa inceteze atacurile din Mali, anunta Reuters, citand site-ul Sahara Media.In plus, Mokhtar Belmokhtar, liderul gruparii care a planificat operatiunea, a mai afirmat ca atacul ar fi fost efectuat de 40 de jihadişti din ţări musulmane şi "chiar" europene.

"Noi, Al-Quaida, anuntam aceasta operatiune binecuvantata", afirma Belmokhtar in clipul video citat de Sahara Media, site care nu a difuzat filmuletul, alegand doar sa il citeze si precizand ca verificarea informatiilor nu a fost posibila. Mokhtar Belmokhtar a mai adaugat, potrivit site-ului citat, ca "Suntem gata sa negociem cu Occidentul si cu Guvernul aglerian daca vor opri atacurile din Mali".

Agentia de stiri ANI din Mauritania a relatat ca oamenii lui Mokhtar Belmokhtar ar fi revendicat atacul, pe care l-au pus in legatutura cu raidurile franceze impotriva rebelilor islamisti care au preluat controlul asupra zonei de nord din Mali.