Substanta cu care a fost atacat directorul artistic al Teatrului Balsoi, Sergei Filin, a fost acid sulfuric, a anuntat duminica politia din Moscova, citata de agentia de stiri Interfax, potrivit AFP.

Sergei FilinFoto: Captura Youtube.com

"Lichidul cu care a fost comisa agresiunea impotriva lui Sergei Filin a fost analizat. Conform constatarilor preliminare, este vorba despre acid sulfuric", a declarat un purtator de cuvant al politiei pentru agentia rusa de presa.

Coreograful Sergei Filin, in varsta de 42 de ani, a fost internat in spital cu arsuri de gradul III pe fata si ochi dupa ce a fost stropit cu o substanta, probabil acid, de o persoana necunoscute, joi noaptea, in fata locuintei sale din Moscova.

Potrivit televiziunii ruse, medicii se tem ca artistul isi va pierde vederea precizand ca nu se pot pronunta in aceasta privinta mai devreme de doua saptamani. Medicii estimeaza ca Filin va avea nevoie de o perioada de recuperare de cel putin sase luni.

Katerina Novikova, o prietena apropiata a coreografului, a subliniat ca Filin, numit director artistic al Balsoi in martie 2011, a fost tinta mai multor amenintari. Ea a sugerat ca atacul este probabil legat de rivalitatile profesionale.

Sergei Filin a dansat in compania Teatrului Balsoi intre 1988 si 2008, cand a fost numit director artistic al unui alt teatru muzical moscovit - Teatrul Stanislavski si Nemirovich-Danchenko. In martie 2011, Filin l-a inlocuit pe Iuri Bourlaka la conducerea artistica a Teatrului Balsoi.

Vineri, intr-o conferinta de presa organizata la Teatrul Balsoi, director institutiei Anatoli Iksanov a dezvaluit ca in ultimele saptamani Sergei Filine a primit mai multe amenintari, ca i-a fost spart e-mailul si contul de Facebook, si ca i-au fost taiate cauciucurile la masina.

Iksanov a precizat sambata ca anchetatorii au interogat angajatii si artistii Teatrului Balsoi.