Secretarul american al Apararii Leon Panetta a declarat sambata pentru BBC, in contextul unei discutii despre criza ostaticilor din Algeria, ca Statele Unite "vor lua toate masurile necesare" pentru a-si proteja cetatenii de amenintarile grupurilor afiliate la al-Qaeda din Maghreb, informeaza AFP.

"Daca asta inseamna sa asistam la operatiunile militare desfasurate de alte tari, daca asta implica sa cooperam la operatiuni in zona, acestea sunt aspecte care cred eu ca trebuie inca decise", a declarat pentru BBC Leon Panetta aflat intr-o vizita la Londra.

"Scopul nostru este de a ne asigura ca, indiferent de locul in care al-Qaeda va incerca sa se ascunda, vom stabili o baza si ii vom impiedica sa efectueza actiuni teroriste", a explicat oficialul american.

"Vom lua toate masurile necesare pentru a ne proteja cetatenii", a precizat Panetta.

Secretarul american al Apararii a accentuat faptul ca Statele Unite au fost "preocupat de AQMI (al-Qaeda sin Maghrebul Islamic), grupul afiliat al-Qaeda care actioneaza in aceasta parte a Africii" .

"Am lucrat cu alte tari pentru a incerca sa determinam cel mai bun mod de a raspunde acestei amenintari. Vom continua sa lucram cu tarile din regiune", a spus Panetta.

Secretarul american al Apararii a laudat Franta pentru actiunea din Mali, felicitand autoritatile de la Paris pentru ca "au luat initiativa de a incerca sa blocheze AQMI"."Vom incerca sa o ajutam in acest efort cum fac si alte tari", a precizat Panetta.

Statele Unite ale Americii au confirmat vineri seara moartea unui american care s-a numarat printre ostaticii luati de un grup islamist la complexul de gaze In Amenas situat la 1.300 km sud-est de capitala Algeriei, Alger.