Premierul britanic David Cameron si-a amanat, pe termen nedefinit, mult asteptatul discurs pe tema relatiei Marii Britanii cu Uniunea Europeana, ce era prevazut pentru vineri, din cauza crizei ostaticilor din Algeria, unde mai multi cetateni straini, inclusiv britanici, sunt tinuti captivi intr-un complex petrolier de catre o grupare islamista, transmite Reuters.

Cameron i-a avertizat pe britanici sa se astepte la "vesti rele", dupa ce fortele militare algeriene au lansat o operatiune de eliberare a ostaticilor.

"Armata algeriana a atacat acel complex (...) Este o situatie foarte periculoasa, foarte incerta si foarte instabila si cred ca trebuie sa fim pregatiti de posibilitatea unor vesti rele", a declarat Cameron la BBC TV.

Discursul cu privire la viitorul rol al Marii Britanii in cadrul Uniunii Europene, pe care seful guvernului britanic urma sa-l sustina vineri la Amsterdam, era asteptat cu nerabdare de parlamentarii si cetatenii britanici, precum si de oficialii si politicienii din intreaga Europa.

"Din cauza evenimentelor din Algeria, discursul premierului David Cameron ce urma sa fie tinut in Olanda, maine, a fost amanat", a informat intr-un comunicat biroul sau de presa.