Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei (EASA) va interzice zborurile Boeing 787 Dreamliner decizie care a fost luata si de Administratia Federala a Aviatiei Civile din SUA, pe fondul ingrijorarilor privind defectiunea bateriilor de la sistemele eletronice ale aeronavelor, scrie Reuters.

Anuntul a fost facut joi dimineata de catre un purtator de cuvant al agentiei.

Administratia Federala pentru Aviatie din Statele Unite anuntase miercuri ca va suspenda temporar zborurile aparatelor Boeing 787 dupa un al doilea incident care a determinat o aeronava sa aterizeze de urgenta in Japonia. Echipajul a observat dupa aprinderea unei lumini de avertizare si a simtit miros de fum.

Companiile japoneze All Nippon Airways si Japan Airlines, doi clienti importanti si fideli ai Boeing au retinut la sol 24 de aeronave 787 Dreamliner, din cauza unor incidente tehnice, aparatele reprezentand aproape jumatate din cele 49 de avioane de acest tip aflate in circulatie la nivel mondial.

Constructorul american de aeronave Boeing a asigurat ca va lucra alaturi de companii si autoritati pentru a rezolva toate problemele.