Un lider al mafiei din Rusia, Aslan Usoyan, supranumit "Nasul Hassan", a fost impuscat in cap in centrul Moscovei de un lunetist, cand iesea de la un restaurant, au anuntat fortele de ordine, citate de AFP.

Aslan UsoyanFoto: Captura Youtube.com

Barbatul a fost impuscat pe strada Povarskaia, intr-un cartier exclusivist din centrul capitalei, si a murit in timp ce era transferat la spital.

Aslan Usoyan, in varsta de 75 de ani, a fost impuscat cu o pusca cu luneta, de pe un bloc din vecinatate. Un alt trecator a fost ranit de doua gloante.

Nasul Hassan a fost vizat de mai multe tentative de asasinat. In septembrie 2010, a supraietuit miraculos unui atac efectuat pe strada Tverskaia, la doi pasi de Kremlin.

Un tragator inarmat cu o pusca cu luneta, instalat la fereastra unui apartament, l-a impuscat in abdomen in momentul in care cobora din masina.

"Nasul Hassan" a fost declarat atunci mort, pentru "a-i impiedica pe asasini sa-si desavarseasca" crima, dupa cum preciza seful politiei din Moscova. Operat, a supravietuit.

Fortele de ordine atribuie aceste tentative de asasinat rivalitatilor si reglarilor de conturi dintre clanurile mafiote.

Aslan Usoyan era un apropiat al lui Viaceslav Ivankov, alias "Micul japonez", o alta figura a mafiei rusesti, ranita de un glont in circumstante similare in iulie 2009 la Moscova, si care a decedat in urma ranilor in octombrie 2009.