Mai multe focuri de arma au fost trase luni dimineata asupra sediului principalului partid de guvernare, Noua Democratie (dreapta), unul dintre gloante fiind gasit in biroul premierului Antonis Samaras, a anuntat politia, dupa val de incendii criminale impotriva sediilor partidelor politice, scrie AFP.

Doi barbati aflati pe o motocicleta au tras asupra cladirii cu o pusca de asalt in jurul orei 02,30 (00,30 GMT), a precizat politia, care a adaugat ca nicio persoana nu a fost ranita.

Politia a gasit noua cartuse de Kalashnikov, potrivit presei.

Sambata dimineata, doua birouri ale Noii Democratii au fost incendiat iar ferestrele unui sedii al partidului socialist PASOK, partener in coalitia de guvernare, au fost sparte.

Vineri, tot dimineata, domiciliile a cinci ziaristi greci au fost incendiate, dar s-au inregistrat doar pagube materiale.

Duminica, locuinta fratelui purtatorului de cuvant al guvernului a fost si ea incendiata.

Acest puseu de violente pare sa fie legat de operatiunile politiei destinate evacuarii persoanelor care ocupa ilegal cladiri publice, provocand tensiuni aprinse cu principalul partid de opozitie Syriza (de stanga).

O mare manifestatie a avut loc sambata la Atena, pentru a protesta impotriva evacuarii acestor persoane.

Atacurile de vineri au fost revendicate de doua grupari necunoscute pana in prezent: Minoritatea Combatanta si Cercul Delicventilor / Nucleul indragostitilor fara credinta si fara lege, care considera ca presa este reprezentanta oficiala a sistemului.