Consulul Italiei la Benghazi, in estul Libiei, a scapat sambata dintr-un atentat dupa ce focuri de arma au fost trase asupra masinii sale blindate, a anuntat agentia de presa italiana Ansa, citand surse de securitate locale, transmite AFP.

Consulul Guido De Sanctis circula cu masina sa in Benghazi cand au fost trase focurile de arma, insa nimeni nu a fost ranit, potrivit Ansa.

Consulul italian se indrepta spre casa, la finalul serviciului, cand mai multe gloante, care fusesera trase dintr-o alta masina catre diplomat si soferul sau, au lovit masina blindata, a relatat Ansa.

Acest atentat survine la patru luni dupa atacul efectuat de islamisti asupra consulatului american de la Benghazi, in cursul caruia ambasadorul Statelor Unite in Libia, Chris Stevens, si alti trei americani au fost ucisi.

Italia, fosta putere coloniala, avea relatii stranse cu Muammar Gaddafi inaintea revoltei si interventiei militare occidentale care au dus la inlaturarea si moartea acestuia.

Italia este principalul investitor strain in industria energetica libiana. Aceasta a incercat in ultimele luni sa stabileasca relatii bune cu noile autoritati.

Guido De Sanctis, in varsta de 51 de ani, se afla la Benghazi de la inceputul insurectiei impotriva lui Gaddafi in februarie 2011. El urmeaza sa paraseasca Libia, pentru a se alatura noii sale misiuni diplomatice in Qatar, saptamana viitoare.