Ministrul britanic al Finatelor, George Osborne, a afirmat ca Uniunea Europeana trebuie sa se schimbe daca doreste ca Marea Britanie sa faca mai departe parte din comunitatea statelor europene, scrie AFP.

"Sper cu adevarat ca Marea Britanie va ramane membra al Uniunii Europene, Dar, pentru ca noi sa ramanem in UE, UE trebuie sa se schimbe", a afrimat el, pentru cotidianul conservator Die Welt, la intrebarea daca regatul va fi mai departe in UE peste zece ani.

"Populatia britanica este foarte dezamagita de UE si oamenii au sentimentul ca multe lucruri sunt decise prea departe, la Bruxelles. Cetatenii nostri se intreaba daca Europa le rezolva cu adevarat problemele cele mai apropiate si daca le poate asigura un bun nivel de trai", a adaugat acesta.

"Vrem ca UE sa faca mai multe intr-o serie de domenii, precum piata interna, sectorul digital, energia, liberul schimb, liberul schimb cu Statele Unite, cu Japonia si alte zone ale lumii. Avem idei pentru UE si este frustrant ca ele nu sunt aplicate", a precizat ministrul britanic.

Acesta a subliniat ca niciun guvern din care va face parte nu va dori sa adere la zona euro.

Ministrul german al Afacerilor externe, Guido Westerwelle, a declarat pentru site-ul saptamanalului Der Spiegel, ca spera "intr-o Uniunea Europeana aprofundata si imbunatatita, formata din 27 de tari, cu Marea Britanie".

"Germania doreste ca Marea Britanie sa ramana un partener constructiv si activ in UE", a a mentionat acesta.