Pola Kinski, fiica cea mai mare a actorului german Klaus Kinski, mort in 1991, isi acuza tatal ca a abuzat-o sexual timp de mai multi ani, potrivit unui extras dintr-un interviu care va fi publicat joi in saptamanalul german Stern, scrie AFP.

Actrita in varsta de 60 de ani, sora vitreaga a lui Nastassja Kinski, spune ca tatal sau a abuzat-o sexual de la 5 ani pana la 19 ani. "Nu-i pasa nici cand ma aparam, si ii spuneam: 'Nu vreau'. Ii era indiferent", spunea aceasta.

Pola Kinski, actrita cunoscuta de teatru inainte de a se consacra serialelor televizate, isi povesteste pentru prima oara calvarul intr-o carte care va fi publicata in Germania, "Kindermund" ("Cuvinte de copil").

Ea a explicat ca a decis sa scrie aceasta carte ca raspuns la cultul al carui obiect a devenit tatal sau, prezentat drept un actor genial, in special pentru rolurile sale de psihopat. "Nu pot sa mai aud: 'Tatal tau! Genial! Un geniu! L-am iubit intotdeauna!' De la moartea sa, aceasta adoratie este din ce in ce mai rea", explica ea.

Pola Kinski, care spune ca a trait toata copilaria cu frica permanenta de exploziile violente ale tatalui sau, povesteste ca nu a putut niciodata sa-l vada ca un actor. "Cand l-am vazut in filme, gaseam intotdeauna ca era exact ca acasa".

"A abuzat toata lumea. Nu i-a respectat niciodata pe ceilalti", adauga ea.

Klaus Kinski, mort in Statele Unite la varsta de 65 de ani, a fost unul dintre actorii fetis ai marelui regizor Werner Herzog. A jucat in "Nosferatu, fantoma noptii" si "Woyzeck". A avut trei copii - toti actori - din trei casnicii, printre care Nastassja Kinski ("Tess", "Paris Texas").