O ancheta a fost deschisa in Rusia dupa recentul deces al unui tanar intr-un accident de zorbing, sport extrem care consta in coborarea unei pante in interiorul unei mari sfere de plastic, au anuntat autoritatile ruse, citate de AFP.

In 3 ianuarie, Denis Burakov, 27 de ani, si un prieten in varsta de 33 de ani urmau sa coboare pe o panta inzapezita din Caucazul rusesc, intr-un "zorb", o sfera de PVC transparenta.

Dar balonul nu a urmat traseul prevazut si s-a lovit de niste stanci inainte de a cadea intr-o vale, pentru a sfarsi un kilometru mai jos, pe un lac inghetat, accident care a fost filmat si postat pe YouTube.

Burakov a decedat in urma ranilor iar prietenul sau a fost internat "intr-o stare grava, dar fara ca viata sa fie in pericol", dupa cum a precizat purtatorul de cuvant al comisiei de ancheta.

Autoritatile au deschis o ancheta pentru omucidere si ranire grava cauzate de nerespectarea regulilor de securitate, infractiune sanctionata cu o pedeapsa de pana la sase ani de inchisoare.

Zorbingul, activitate de origine neo-zeelandeza, a fost inventat in anii 1990.